Morotssoppa och focaccia

Igår blev jag sugen på focaccia. Så härligt och lättbakt bröd. Behöver dessutom inte jäsa så länge så det tar knappt en och en halvtimme att få det klart, med minimalt arbete om du använder T ex en Kitchen Aid. Recept hittar du HÄR om du vill. Du kan toppa med lite vad som eller endast olivolja och flingsalt. Igår blev det några trötta tomater, lök och timjan och rosmarin.

Inte alla som gillar varma tomater i familjen så gjorde knappt halva utan.

Morotssoppa till den. Gjorde ungefär som i DETTA recept. Jag hade dock ganska mycket Mango curry-krydda i.

Det gick åt som smör i solsken igår men dock fanns en lite brödruta kvar tillsammans med en lite slatt soppa. Soppan förstärktes med några kycklingbitar som låg i frysen från förra veckans Shawarma. Ett par msk couscous blandades i och så fick det stå en stund så att couscousen sög upp soppa och blev mjuk.

Nu ska jag läsa sista sidorna i bok fem av Familjen Bridgerton innan jag ens börjar fundera på vad vi ska äta ikväll. Kylen är i alla fall fylld efter dagens matleverans. Handlar du i butik eller på nätet nu under pandemin? Vi handlar för det mesta på online men kompletterar någon snabbis då och då på tider då det är lite folk. Tänker att vi som har möjlighet att undvika att skapa trängsel i butiken genom att handla online kan göra det så ofta det går. Alla har ju inte den möjligheten. Hoppas det här är över snart – lider med vården!

Trevlig helg!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.