Lax med asiatisk glaze och vitlöks- och chiliris

I helgen åt vi lax. Kan inte låta bli att köpa en sida när det är bra pris på färsk lax över disk – alltså inte den som är vaccumförpackad. Den kan man ha riktigt otur med och den luktar inte fräscht. Vad det beror på vet jag inte. Jag har vaccumförpackat själv och fryst in och den luktar aldrig som den man köper på affären.

Jag blandade en glaze av det jag hade hemma: hoisinsås och sweetchili och så en skvätt tamarisoja. Penslades på och så strödde jag på sesamfrön. In i ugnen på 200 grader i 10 minuter. Sen stängdes ugnen av och laxen fick stå kvar ca 10-15 minuter till medan jag fixade färdigt det vi skulle äta till.

Jag stekte upp massor av finhackad vitlök och chili i olja och så i med kokt ris. Blandade ordentligt och så gjorde jag plats i mitten och knäckte i ett par ägg, rörde tills det nästan koagulerat helt – då blandade jag in ägget i riset.

Till detta stekt svamp och brysselkål och en stor hög med kimchi.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.