Oxfilé med hasselbackspotatis och trattkantarellsås

Hasselbackspotatis gör vi alldeles för sällan. Det är ju så gott! Tar sin lilla stund i ugnen och man får inte glömma att pensla med smör ett par gånger under tiden.

Jag brukar skära skåror i potatisen och lägga upp på plåt, salta och peppra och till sist hyvla över ett lager smör. Det smälter sedan ned i skårorna och hamnar på plåten. Dra ut plåten ett par gånger under tillagning och doppa en pensel i det smälta smöret och pensla potatisen. Till de sista ca 20 minuterna brukar jag strö över ströbröd.

Hittade ett kul rödvin…Gurra Gurra Creek! Ja, för mig är det kul eftersom sonen heter Gurra så det var jag ju bara tvungen och testa. Det var helt ok.

Sous vidade köttet som jag brukar – i med lite smör och kryddor i vaccumpåsen och förslut och så får den gå i cirkulatorn 2-3 h på 57 grader.

Ugnsbakta morötter till som fick följa med en halvtimme med potatisarna. Rullade dem i överflödigt smör och saltade lite. Och såsen blev trattkantarellsås. Jag använde spadet i påsen med oxfilén för extra smak.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.