Arancini och entrecôte

Nästa gång du gör risotto – se till att koka extra så att du kan göra Arancini, dvs risottobollar. De är helt magiska! Det betyder apelsiner på italienska och det är ju lätt att förstå varför. Det går givetvis att koka risotto för ändamålet men då måste den svalna. Se till att den inte är för blöt, då får du inte ihop några fina bollar. De kan va goda ändå men blir svårmanövrerade. Recept på risotto hittar du t ex HÄR.

Jag blandade i riven cheddar i min risotto, rullade stora bollar – lite större än en golfboll ungefär. Rullade dessa i vetemjöl, sen i uppvispat ägg och sist i panko. Det går lika bra med vanligt ströbröd men jag gillar strukturen i panko. Finns numera i de flesta matbutiker. Hetta upp olja och fritera bollarna tills de är gyllene. Dessa kan även serveras med någon god dip som en tapas eller aptitretare. Det är också vanligt att blanda i skinka tillsammans med osten.

I väntan på maten är det ju alltid gott med något i glasen. Bubblor, vare sig det är Cava, Prosecco eller Champagne funkar när som, så länge de är torra!

En bit entrecôte som steks i smör med några krossade vitlöksklyftor och gärna rosmarin (regnet stod som spön i backen och ingen av oss hade vidare lust att gå ut och knipsa en kvist!). I ugnen fanns rödbetor i klyftor som blandats med rejält mycket olivolja, flingsalt, peppar och en klick honung. När rödbetorna blivit mjuka och börjar få färg lägger jag i några skivor chèvre. Ta ut när osten börjar smälta.

Magiskt om du frågar maken…ja även mig! Prova i helgen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.