Kyckling i ostsås

Alltså pasta…kan ju va så magiskt ibland, även om man inte gjort den själv! Den här skruvade formen gillar jag särskilt. Den heter Casarecce och är en ekologisk durumpasta från ICA Selection. Den blandades i en kycklinggryta med ostsås. Ofta när jag lagar mat blir det ett ihopkok av det som finns i kyl/frys/skafferi för stunden och detta är en sådan rätt. Mjukosten fanns med i senaste Smakboxen. Den är från Fjällbrynt och inneåller inga konserveringsmedel – Lagrad Storsjö. Passade även bra på macka. Ikväll blir det osttoast med Trattkantarellsoppa. Höstmat!

Jag tycker att det smakar sååå mycket godare att blanda i pastan i såsen eller vad man nu serverar till. Då vet man verkligen att varenda lite pastavrå har fått sås på sig. Sa jag att jag älskar sås?? 😉

Kyckling i ostsås

Hur mycket pasta man vill ha och vilken sort är upp till var och en!
Portioner: 4 pers
Författare: Jojo

Ingredienser

  • ca 900 g kycklinglårfilé
  • 1 röd lök
  • 2 vitlök solo
  • 1 paprika
  • ca 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl kycklingbuljong (eller valfri)
  • 1 dl smetana
  • 1 dl mjukost, gärna lagrad Storsjö från Fjällbrynt
  • 7-8 salviablad
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Koka pasta.
    Skär kycklingen i bitar. Hacka lök, vitlök och paprika. Stek kycklingen i omgångar så att den får färg runt om. Salta och peppra under tiden. Stek sedan lök, vitlök och paprika. Tillsätt resten av ingredienserna. Klart! Blanda i pastan om så önskas. Toppa gärna med något grönt. Bladselleri är ett tips!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.