Här kommer ett vegetariskt recept med svamp och zucchini. Ett recept jag läste i ett mail från Vinjournalen. Det kom med ett vintips också så jag delar med mig av det då jag tyckte det var en bra kombo.
Jag tog det jag hade i kylen vilket blev vanliga champinjoner men du kan använda vilken svamp du vill. Jag använde också zucchini vilket inte stod i ursprungsreceptet.
Och så pytsade jag också i en liten klick grön currypasta som ju ändrade smakbilden lite men jag tyckte ändå att kombinationen blev bra. Jag skriver originalreceptet här nere.
Jag rev över lite gravad äggula på toppen. Har snöat in lite på det. Super gott och massor av umami! Recept finns HÄR
Vinet då….jo ett Sydafrikanskt vin med lägre alkoholhalt – 8.5%. Gott, krispigt och fruktigt med smak av tropiska frukter och persika. Jag gillar dessutom den bleka färgen. Gjord på druvorna Colombard och Chenin Blanc. Nr 5150 och endast 69:- Passar perfekt till lite lättare rätter.
Läcker, lätt pasta umami med miso, svamp & spenat
Ingredienser
- ½ paket penne
- 1 gul lök finhackas
- 2 vitlöksklyftor pressas
- 4-5 dl blandad torkad svamp eller färsk skivad färsk svamp
- 1-2 nävar färsk babyspenat
- 1 dl riven vego-parmesan
- 1 msk mörk miso
- 1 msk japansk sojasås
- 2 dl kikärtor rostade
- 1/2 burk kokosmjölk
- 1 msk tahini
- 1 dl klippt persilja
Instruktioner
- Lägg den torkade svampen i varmt vatten i en kvart. Torka den sedan i en kökshandduk. Skär svampen i små bitar eller om du tar färska champinjoner så skiva dessa.
- Rosta kikärtorna i lite olja med några kryddor som du gillar.
- Börja med att koka pastan enligt förpackningen.
- Fräs lök och vitlök i lite olja i en stekpanna på medelvärme i några minuter tills löken är genomskinlig.
- Lägg svampen och fräs med i stekpannan och stek i några minuter till. Sedan tillsätt lite miso eller sojasås, kokosmjölk, kikärtorna samt tahinin och 1 dl riven vego-parmsan.
- Lägg på babyspenaten och låt den förvälla lite. Strö över lite persilja. Blanda ihop allt. Servera.