Surf n’ Turf

Funderar du på vad du ska äta till kvällen? Svårt att bestämma dig för kött eller skaldjur? Kör en kombo! En Surf n’ Turf helt enkelt. Här har vi oxfilé körd sous vide till 52 grader i två timmar, 1.5 h kan räcka om du inte kan vänta…men kör inte så mört kött som oxfilé för länge – det kan bli lite ”smuligt” då i min smak. Förbered maten du ska äta till och stek på köttet hastigt i het stekpanna. Gärna med smör, smashad vitlöksklyfta och en rosmarinkvist. Ös så mycket du kan under tiden. Låt vila under folie och skär i bitar precis när du ska servera.

Dela havskräftor på längden och tryck i lite vitlökssmör längs hela kräftan. Gratinera i ugn i 225 grader tills smöret smält. Kör inte för länge – då skrumpnar skaldjuren ihop.

Servera med valfritt tillbehör – här potatisgratäng men du kan lika gärna servera med pasta till. Lägg upp köttet på separat fat eller fördela ut bitarna över pastan.

Vintips till detta då? Stekyta på köttet och mycket smaker – gärna ett fylligare vitt, gärna med hög syra så att det känns friskt och lättar upp. Chardonnay eller lite elegantare Chenin Blanc från Loire.

Produktbild för Vouvray Domaine Des Lauriers, 2019
Bild: Systembolaget

 

 

 

Detta vin gjord på druvan Chenin blanc är så gott. Har nr 6288, 145:- och finns inte på mitt Systembolag men går att beställa hem.

 

”Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula päron, mineral, persika, örter, bivax och apelsin.”

 

 

 

Trevlig helg! Nästa vecka har jag sportlov!!!! Ska bli såååå skönt med lite avkoppling…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.