Hallonpannacotta med chokladkräm

För några veckor sedan blev jag inspirerad av härliga Anna på Anax Skafferi. Hon la ut en bild på Instagram med hallonpannacotta och chokladkräm. Jag var tvungen att prova på en gång! Älskade denna kombo. Chokladkrämen blev i fastaste laget och var lite svår att få ut i spritsen, eller det var nog mina påsar som inte höll. Så det fick bli små pluppar i stället men det bjuder på 😉

Hallonpannacottan gjorde jag på klassiskt sätt – passera hallon genom en sil, värma grädde och vispa ned hallon, gelatinblad, vaniljpulver och lite socker. Svalna och rör då och då så bildas det inte skinn på ytan. Häll upp i glas och ställ i kylen i ca fyra timmar. Recept på pannacottan hittar du HÄR. Välj om du vill använda agarpulver eller gelatinblad. Två blad är lagom till den mängden. Jag har ofta i en knivsudd vaniljpulver också. Denna gång minskade jag dessutom mängden socker till hälften.

Fröna la jag i ca en dl vitvinsvinäger och lät dra ett par dagar till en finfin hallonvinäger.

Det blir alltid så magisk färg på passerade bär!

Chokladkrämen gjorde genom att smälta 80 gram mörk choklad av fin kvalité i en dl uppvärms grädde (OBS! Den får inte koka). När chokladen smält rörde jag i en äggula. Hällde upp i spritspåse med vald tyll, men som sagt, även fast jag tog ut krämen 45-60 minuter innan så höll inte påsen – köpt på Wish så man får vad man betalar för… Nästa gång häller jag nog inte upp den i en spritspåse innan jag kyler – Jag vispar upp den först precis innan servering och sen får den hamna i spritspåsen.

De hade ju kunnat vara ursnygga om bara spritsen funkat…men oh well, jag bjuder på det som blev. GOTT var det i alla fall!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.