Älskar pannacotta men gör det alldeles för sällan! Går ju att göra så otroligt många olika saker och smaker. Något jag börjat med på senare år är att använda den i tårta – som mellanlager eller som dekoration. Den här tårtan är gjord med en klassisk botten med många namn: Glömmingetårta, Herrgårdstårta, Brittatårta, Guns tårta, Flygkrash eller kanske mest som Pinocchiotårta. En typisk tårta som fått namn efter den man fått receptet av 🙂 Om du inte har ett eget recept på den så kommer en länk här. Nästa gång jag gör den här tårta får det nog bli en curd av något slag också. Recept på lemoncurd hittar du här
Vispad hallonpannacotta
Vispad pannacotta är supergott som fyllning eller topping på tårta. Fyll upp i spritspåse och lek! Pannacottan kan givetvis hällas upp i portionskålar utan att vispas. Ta då bara 0.75 tsk av agar så blir den inte så stabbig.
Ingredienser
- 180 gram frysta hallon
- 5 dl vispgrädde
- 1 tsk agarpulver
- 1 dl strösocker
Instruktioner
- Koka upp hallonen under omrörning. Passera dem genom en sil för att få bort kärnorna. Vispa i agarpulvret i kall grädde. Koka upp under omrörning. Häll i sockret och hallonpurén och låt koka upp. Häll över i en skål och ställ in i kylen i minst 4 h. Ta ut och vispa upp pannacottan. Fyll en spritspåse och spritsa ut på tårtan.
Riktigt god!