Inget jättestort korvfan när det kommer till korv rakt upp och ned men i en sås faller det mig mer i smaken. Någon hade handlat hem chorizo, antagligen för att grilla men de snodde jag till korvgryta! Tänk på att bränna av kryddorna i lite olja eller smör om du använder det när du steker. Då kommer smakerna fram och blir lite mjukare och sötare. Speciellt tomatpuré! Jag serverade med ris och en somrig salsa av jordgubbar, miniplommontomater, gurka, tomatolja, rosébalsamvinäger, flingsalt, svartpeppar och en krydda från Ängagård som heter Heta nätter. De har jättegoda ekologiska kryddblandningar som jag verkligen kan rekommendera.
Stroganoff with a twist
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 chorizo
- 1 lök
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 msk curry
- 1 msk paprikapulver
- 1 burk krossade tomater
- 1.5 dl ajvar relish jag använde stark
- 1.5 dl grädde
- 1.5 msk dijonsenap
- 2 msk brynt scharlottenlöksfond
- basilika o oregano efter önskad smak
- många varv med svartpepparkvarnen
Instruktioner
- Hacka löken och skär korven i slantar. Stek löken och i med korven. När korven fått färg gör plats i mitten och häll i tomatpuré, curry och paprikapulver. Bränn av lite innan du blandar in det i korven. I med övriga ingredienser och koka upp.