Julig Pavlova

Är du som jag och har svårt att kasta äggvitor som blir över? Gör en Pavlova. Denna serverades förra helgen på julfika men passar ju lika bra på julafton. För att göra den så enkel som möjligt är det bara vispad grädde med en klick Mascarpone i och så granatäpplekärnor. Dela granatäpplet och skär på längsen längs skiljeväggen så är det lättare att pilla loss kärnorna utan stänk. Pudra med lite florsocker precis innan servering så ser den extra julig och vintrig ut.

Klicka ut smeten i en större rundel och en lite mindre. Såg detta i Allt om Mat tror jag och tyckte det var fint med lite höjd. I det receptet hade man blandat frysta bär med rom eller liknande.

Julig Pavlova

Ingredienser

  • 4 äggvita
  • 2.5 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 1 krm ättika eller vinäger
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g mascarpone
  • 1 granatäpple
  • en knivsudd vaniljpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader.
    Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och vispa tills smeten är blank och len. Vänd i maizena och ättikan och blanda väl. Klicka upp en lite större rundel och en mindre på bakplåtsklädd plåt. Ställ in i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i en timme och stäng sedan av ugnen utan att öppna den. Låt stå tills ugnen kallnat.
    Vispa grädde, mascarpone och vaniljpulver. Bred ett lager på den större tårtrundeln och strö på lite granatäpplekärnor. Lägg på den lilla och klicka på resterande grädde och granatäpplekärnor. Pudra på florsocker precis innan servering.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.