Igår blev det snabbmat i form av sötpotatisnudlar. Jag hade en påse med vannamiräkor i frysen som jag tog upp när jag kom hem från jobbet. Tog en promenad i regnet och sen satte jag igång att koka sötpotatisnudlar och hacka lite grönsaker.
De här nudlarna finns i välsorterade mataffärer och ser ganska äckliga ut faktiskt! Alldeles gråa men när man slänger i dem i en wok suger de åt sig lite färg från det som ligger i….eller ja färg och färg – det brukar mest vara brunt av soja och fisksås, haha! Tänkte extra mycket på min äldste son som just nu befinner sig i just Sydkorea för att plugga en termin. Han har suttit i karantän i två veckor nu, trots att han är fullvaccinerad så idag har ett PCR-test tagits och förhoppningsvis är det negativt och han kan få åka vidare till studieorten, hurra!
Som sagt…igår blev det rätt brunt men smaken var det absolut inte fel på – såå gott!
Vi toppade med både jordnötter och rostad lök. Alltid gott med lite crunch.
Sötpotatisnudlar med vannameiräkor
Ingredienser
- ca 200 g tinade vannameiräkor
- 125 g sötpotatisnudlar
- en rejäl bit spetskål
- 1 bananschalottenlök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 chili
- 7-8 kanstanjechampinjoner (beroende på storlek)
- 2 msk ljus misopasta
- 1 tsk fisksås
- 2 msk soja
- 3 msk ostronsås
- 2 rejäla skedar jordnötssmör
Instruktioner
- Koka nudlarna efter förpackningens anvisningar.Stek räkor snabbt i het panna med ett par msk olja. Blanda snabbt i misopastan, fisksåsen och 1 msk soja och lyft sedan ur räkorna och lägg åt sidan en stund.Lägg i svampen och stek så att den får färg. Skiva under tiden lök, vitlök och spetskål och tillsätt när svampen fått färg. Stek en stund på medelvärme tills det börjar mjukna något. Blanda i resterande soja, ostronsås och jordnötssmör och blanda ordentligt. Vrid även i ett par varv med peppar.Blanda till sist i räkorna och servera med hackade jordnötter och rostad lök. Har du srirachamayo kan du ringla över lite av den också.Ett stekt ägg och koriander rekommenderas varmt till.