Åh vad jag ligger efter med uppladdning av recept!! Förlåt! Det har blivit ett gäng som jag vill dela med mig av de senaste dagarna. Tiden räcker inte till eller snarare energin då jag vill påta lite i trädgården, städa husvagnen, LAGA MAT, planera för en eventuell student, en uppgrävd del av trädgården som behöver mitt öga även om jag inte gör grovgörat, en blogg som har tokstrulat då vissa bilder inte syns så jag har suttit i support både med webbhotell och utvecklare…Nu ska i alla fall bloggen fungera så jag håller tummar och tår att alla inställningar håller sig. Så tråkigt när allt inte bara fungerar! Jag börjar med att lägga upp gårdagens middag så kommer kanske flera allt eftersom…
Billig lax i fiskdisken så då passar jag ju på. Hade sett ett recept i tidningen Allt om mat med lite asieninprierad smaksättning på lax som serverades med grillad rabarber, rödlök och en nudelsallad. Eftersom jag just nu försöker hålla igen lite på gluten då min ledvärk faktiskt blir lite bättre utan gjorde jag denna rätt på min sätt, utan nudlar. Laxen penslades med 1 msk vardera av soja och rapsolja och så till sist lite salt och svarta sesamfrön. Detta fick stå 10-15 minuter innan de grillades. Rabarber och halverad röd knipplök grillades samtidigt. Detta serverades med kokt färskpotatis och sallad. Såsen gjordes på 0.5 dl soja, 0.5 dl citronsaft, 1 msk fisksås, 1 tsk riven ingefära, 1 vitlök, chili, två droppar sesamolja och hackad mynta. Detta hälldes på både fisk och grönsaker.
Eftersom det var lite sting i maten från både vitlök, chili och ingefära drack vi Riesling till. Jag gillar Gustav Riesling Trocken, nr 6003, 69:- men det är väl för att jag har en son som heter Gustav kanske och som dagen innan fyllde år 😉
Till efterrätt blev det gräddglass med grädde och små söta jordgubbar. Prova gärna att marinera jordgubbarna i lite pressad lime och hackad mynta. Jag tycker det blir så gott men övriga familjen vill helst ha naturella så det blev det igår.
Finns nog inget som smakar mer sommar än denna efterrätt!