Sist men inte minst desserter. Själv kan jag hoppa över en dessert…jag väljer alltid förrätt om jag får välja mellan förrätt eller dessert. Men jag gillar desserter och speciellt att laga. Här kommer några tips inför nyår:
Blåbärspannacotta med björnbärscoulis, svartvinbärssorbet, lemoncurd, brynt vit choklad och nutellamousse Funkar som du ser på nedre bilden att förbereda rejält. Bara att montera när det är dags. Ett lock i vit choklad på glaset gör det extra lyxigt. Kan oxå serveras så här:
Karamelliserade äpplen med vaniljglass och smörstekt surdegsbröd Hemgjord glass gör du enkelt av grädde och kondenserad mjölk. På bild är det med brynt smör och vanilj. Ett annat recept på denna glass hittar du här.
Saffranspavlova med punschgrädde och hjortonssylt
Lakritspannacotta med björnbär
5 dl grädde
0.5 dl socker
En knivsudd vaniljpulver
1-2 tsk lakritspulver
2 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, socker, vanilj- och lakritspulver. Dra från plattan och rör tills lakritspulvret lösts upp. Krama ur gelatinbladen och rör i dem i grädden. Låt svalna lite och häll upp i serveringsskålar/glas och ställ in i kylen. Eller häll upp allt i en skål och ställ kallt och vispa upp efter 6 h till en vispad pannacotta.
Citronmousse med lemoncurd hittar du recept på här. Jag brukar dock göra en vanlig lemoncurd och den hittar du här
Vaniljpannacotta med vaniljkokt rabarber hittar du här. Så här års är det svårt att få tag i rabarber kanske, om du inte har i frysen. Då kan man göra karamelliserade äpplen eller päron. På bild även vispad hallonpannacotta och recept på det finns till bilden nedan.
Pinocchiotårta med vispad hallonpannacotta hittar du här.
Kladdkaka med frozen cheesecake
Jordgubbsglass hittas som sagt här
Det får vara allt gott folk! GOTT NYTT ÅR!