JA jag älskar dem! Jag köper dem på asiatiska affären, de som finns i matvarubutikerna levde jag på under studietiden så de har jag tröttnat på. Men som jag skrivit förut – det är nästan lika snabbt gjort att göra egna. Se till att ha goda nudlar hemma, ingefära, chili och gärna citrongräs, då kan du få till en riktigt goda nudlar. Koka upp valfri buljong och riv i lite ingefära och vitlök, banka ordentligt på en bit citrongräs och låt det koka med i buljongen. Det är supergott att pressa i lite lime eller citron också. Fiska upp citrongräset eller låt det ligga kvar, det spelar ingen roll. Tillsätt de grönsaker du har hemma och gärna ett ägg. Ägget brukar jag antingen pochera direkt bredvid nudlarna eller så fiskar jag upp nudlarna och knäcker i ägget i buljongen. Det ska bara sjuda i ca 3 minuter.
Ser så där aptitligt ut men blir supergott. Häll sedan den varma buljongen och ägget på nudlarna.
En klick chilimajonnäs är riktigt gott till. Här blev det strimlad spetskål, salladsärtor och champinjon till. Chilimajonnäsen är gjord på hemslagen mayo med chiliolja.