Rens i grönsakslådan blev en wok…

Asiatiskt….igen! Förlåt mig men både maken och jag sa när vi åt detta att det är svårt att låta bli. Tappar husman lite tyvärr. Men det här är ju så enkelt och fräscht! Bara att hacka ned önskade grönsaker, woka i het panna och så tillsätta sötpotatisnudlar och lite olika såser som man har hemma. Eller jag har hemma ganska många och har man väl köpt på sig ett par stycken varierar och använder man ju gärna.

I dagens wok hamnade en broccolistam (skala av det yttersta skalet), rödkål, salladsärtor, spetspaprika, purjolök, salladslök, rödlök, vitlök och grön chili. När det gått en stund och man ser att grönsakerna börjar mjukna något tillsätter jag kokta sötpotatisnudlar. De kan se riktigt oaptitliga ut faktiskt…

Lite grådassiga så där men när man får ner dem i woken och på med lite sås ändra de till en lite mer behaglig färg.

Jag gillar verkligen sötpotatisnudlar. Man behöver inte så mycket sås egentligen, de känns nästan lite som de redan har sås på sig. Jag vände även i någon dl kimchi och lite kyckling (kan uteslutas för vegetariskt alternativ så klart) i bitar som fanns över. Såserna jag använde var främst ostronsås och ponzu (färdig från Kikkoman) och så en dutt fisksås och sesamolja. Koreansk chilisås hade inte varit fel men den stod så långt bak i kylen att jag inte orkade plocka fram den så det fick bli lite sriracha istället.

Stekt ägg, koriander, mayo, lime, chili och rostade chilisesamfrön på toppen. HEAVENLY!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.