Beef salad

Ikväll blev det rester och lite av varje. Norpade en bit av oxfilén jag lagade till killarna i lördags och la undan till idag. Skivade den tunt och serverade på blandad sallad med semitorkade miniplommontomater, jordgubbar, sparris, grönkålschips, valnötter och en crème av rostad vitlök och pecorino.

Crèmen fixar du så här:

Sätt ugnen på 125 grader. Skär toppen av en hel vitlök och ringla i lite olivolja. Sätt in i ugnen i ca en timme. Jag rostade tomaterna samtidigt på samma plåt. Låt vitlöken svalna något innan du klämmer ur klyftorna ur skalet. Blanda med smetana eller crème fraiche eller yoghurt. Riv i lite pecorinoost och smaka av med salt och peppar. Ljuvligt gott även till grillat.


Jag kan tänka mig att det även skulle vara gott med en dressing på vitlök, chili, ingefära, lime eller citron, fisksås och ljus soja.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.