Risotto Rosso och ryggbiff

I kväll blev det Risotto Rosso och ryggbiff här. Ja alltså röd risotto. Jag gör den som en vanlig risotto men tillsätter tomatpuré eller ibland finkrossade eller passerade tomater. Gör du den med vitt vin blir den så där härligt korallfärgad. Använder du rött vin får den en mörkare färg. Följ receptet på det rispaket du väljer eller så kan du använda det HÄR. Tillsätt ca 0.5 dl tomatpuré. Strimla gärna i soltorkad tomat framåt slutet. Jag gillar även kapris så det toppar jag gärna min med, men det är en smaksak.

Toppa gärna med en god olja. Vid detta tillfälle använde jag en kallpressad rapsolja från Gunnarshögs gård. Den var smaksatt med Timjan och var bonusprodukt i senaste Smakbox. Vill du prova på Smakbox tycker jag att du ska passa på nu – använd rabattkoden JOJOSKOK och få 20 % på din första box. Klicka HÄR för direktlänk till prenumerationssidan på Smakbox.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.