Risotto med entrecôte

Risotto är en av mina favoriter. Alla ingredienser finns oftast hemma för en spontan risotto när man inte kan komma på vad man ska äta. Jag brukar alltid se till att det finns parmesan, någon typ av risottoris och en flaska vitt vin. Sen kan den ju smaksättas på alla möjliga sätt eller behållas helt neutral för den delen också. I detta recept använde jag kalvbuljong på tärning och rev i lite lite citronzest, bara för att få en lite citronsmak. Vill man ha en mer utpräglad citronsmak kan man även pressa i lite citronsaft. När jag ska använda citronzest i maten brukar jag alltid använda ekologisk citron. Här serverades risotton med entrecôte och färska smörstekta haricots verts.

Risotto

Förberedelser5 minuter
Tillagningstid25 minuter
Total tid30 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2 scharlottenlök
  • 1 liten riven vitlöksklyfta
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 9-10 dl buljong här kalvbuljong
  • 2 dl parmesan
  • En touch av citronzest anv ekologisk om du ska äta skal
  • Några klickar smör och svartpeppar

Instruktioner

  • Stek lök och vitlök i lite olja utan att få färg. I med riset och rör ett par minuter. Häll på vinet och låt det koka in, förångas. Häll på ca 3 dl buljong (se till att den är varm hela tiden). Rör om och låt detta koka in. Fyll sedan på med buljong lite i taget och rör då och då. När riset är precis kokt blanda ner parmesan och citronzest. Smaka av med svartpeppar. Toppa gärna med några droppar tryffelolja.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.