Champagnesorbet

En lite lyxig efterrätt som funkar precis som den är eller med lite exotiska frukter. Jag brukar göra den i glassmaskin men det funkar utan också. Gårdagens fick helt enkelt serveras naturell med lite Prosecco.

Champagnesorbet

Portioner: 4
Författare: Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 2,5 dl Rotari (eller annat mousserande vin eller champagne)
  • 1,25 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 1 äggvita
  • 1 msk socker

Instruktioner

  • Lägg gelatinet i iskallt vatten. Koka upp champagnen med socker, vatten och citronsaft. Låt sjuda ett tag så att alkoholen kokar bort, då fryser glassen lättare. Men det går att bara koka upp socker och vatten och sedan hälla i champagnen om man vill ha alkoholen kvar.
  • Ta upp gelatinet ur vattnet och lägg i den varma sorbetblandningen. Rör ner och kyl blandningen.
  • Kör i glassmaskin tills blandningen börjar tjockna. Vispa under tiden äggvitan och sockret till ett fast skum.
  • Blanda ner äggskummet i glassmaskinen och låt sorbeten snurra vidare i maskinen tills den är klar. Ställ i frysen. Om man inte har glassmaskin tar man ut sorbeten och rör om ordentligt, helst en gång i halvtimmen för att få bort alla iskristaller så att man får en slät och len sorbet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.