Ljuvligt god blåbärspaj

Förra helgen gjorde jag en blåbärspaj som jag bara måste spara ned recept på. Den blev supergod! Vill du oxå prova så har du receptet här nedan. Det är från tidningen Land.

Degen är kletig och smetas enklast ut i pajformen med en sked. Provsmaka INTE! Risk för att det inte blir tillräckligt kvar till pajen!

Alltså den var så knäckig, god och oemotståndlig!

Blåbärspaj

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • en nypa salt eller två
  • ½ tsk bakpulver
  • ca 250 g blåbär eller andra bär. Färska eller frysta.

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull.
  • Blanda mjöl, socker salt och bakpulver i en skål och häll över smöret. Vänd snabbt ihop till en jämn fast smet.
  • Lägg smeten, eller degen i en pajform och tryck ut den i formen med en sked. Det brukar vara mycket enkelt och se till att smeten går upp en bit på kanterna. Titta på bilden så blir det tydligt.
  • Häll bären i ett jämnt lager över och ställ in i ugnen. Efter ca 25 minuter är det klart. Kanterna ska få lite färg och bären ska bubbla lite hemtrevligt. Håll koll för det där med minuter är lite vanskligt. En ugn är inte en annan lik.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.