Laxröra eller laxmousse eller vad man nu ska kalla den? Funkar utmärkt på toast eller på en snitt som aptitretare. De kan även rullas i sesamfrön, hackad koriander eller persilja, recept på det hittar du här. Ikväll åt vi det som kvällsmat på toast tillsammans med kokt ägg och grönkålschips.
Laxröra
Ingredienser
- 450-500 g varmrökt eller ugnsbakt lax
- 1 dl smetana eller crème fraiche
- 4-5 salladslökar
- 1 äpple
- 0.5 riven vitlöksklyfta
- 3 msk srirachamajonnäs
- några varv med vitpepparkvarnen
- flingsalt
Instruktioner
- Skiva salladslök tunt. Skär äpplet i små minikuber. Blanda alla ingredienser och smaka av. Köper man färdigrökt lax är den ofta saltare än om man röker själv eller framför allt om man ugnsbakar så smaka först om det behövs salt eller ej.