Laxbollar och Rosésangria

Vilken sommar vi har!! Har vi förbrukat varenda värmebölja för tio år framöver?? Man börjar ju snart undra. Just nu mullrar det norr om mig och ett par stänk kommer då och då men solen skiner så vi verkar ha alla väder just nu! Igår kväll firade vi in helgen med en svalkande Rosésangria. Lite gottis till såklart och jag provade att röra ihop diverse rester i kylen, haha. Lite så jag jobbar för det mesta men den här gången kom jag i alla fall ihåg att skriva ner vad jag använde så ett recept på det kommer här. Det var verkligen inte sista gången jag gör dessa – såååå goda att jag kunnat äta alla! Provade att rulla några i koriander också men gräslök var klart godast i mitt tycke. Skar även upp några skivor melon, Snowball. Ny för mig och supersöt och god, lite som honungsmelon i smaken.

Rosésangria

Svalkande drink som så klart kan göras även med vitt vin eller mousserande vin. 
Förberedelser10 minuter
Portioner: 4 glas
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 1 flaska Rosévin
  • 3 dl Sprite eller annan läsk
  • 1 nektarin
  • 8-10 jordgubbar
  • 0.5-1 citron

Instruktioner

  • Skär frukten i skivor och lägg i en tillbringare. Fyll i vin och läsk och fyll upp med isbitar. 

Laxbollar

Ett tilltugg som kom till då jag hade lite laxrester och diverse små slattar. Laxbollarna måste inte vila i kylen men de sätter sig bättre, gärna några timmar. Perfekt att förbereda med andra ord.
Förberedelser15 minuter
Tid i kyl30 minuter
Portioner: 15 st
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 125 g ugnsbakt lax, varmrökt funkar också men får en annan smak
  • 1-2 salladslökar
  • 1 liten chili
  • 0.5 dl färsk koriander och dill
  • 2 msk Smetana
  • ca 60-70 g Cantadou Vitlök
  • 1 kruka gräslök
  • salt & peppar

Instruktioner

  • Hacka lök, chili och örter och blanda med Smetana och färskost. Vänd försiktigt i laxen.  Smaka av med salt och peppar. Rulla bollar med hjälp av en sked mot handflatan och rulla bollen i hackad gräslök. Ställ in i kylen minst en halvtimme.

[wdi_feed id=”1″]

Lämna ett svar

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.