Ibland får man ta genvägar, som t ex att köpa färdiga tortelloni. Dessa hade köpts in av sonen som var sugen och då passade jag på att göra en tomatsås till. Jag hade Ricotta hemma som jag tänkte kunde runda av smaken på tomatsåsen. Jag kan tänka mig att den här såsen även skulle vara god till t ex kyckling. Såsen kan göras helt vegetarisk genom att utesluta sardellcrème och att använda en vegetarisk fond.
Tomatsås med ricotta
För vegetariskt alternativ uteslut prosciutto och sardellcrèmen och välj 2 msk fond i stället (totalt), vegetarisk så klart!
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 dl vitt vin
- 1 burk/tetra krossade tomater gärna eko
- 1 msk sardellcrème
- 1 msk kycklingfond
- 1 näve basilika
- 125 gr ricotta
- Svartpeppar
- 2 stora nävar spenat
- prosciutto, parmesan och basilika till topping
Instruktioner
- Hacka lök, vitlök och chili. Fräs i lite olja. Häll på vinet och koka upp. Häll på tomater, fond och sardellcrème och låt småputtra 15 min. Vänd i basilikan och smaka av med peppar. Stäng av plattan och häll i ricottan. Mixa snabbt ihop såsen med stavmixer och blanda i spenat och tortelloni. Toppa med strimlad och stekt prosciutto, parmesan och basilikastrimlor.