Vegocurrygryta med kikärtor och halloumi

Igår blev det vegetariskt…som sig bör på meatfree monday. Ett uttryck som myntades för ett par år sedan i det här huset är: Meatfree mondag…det är det sämsta som har hänt i det här huset! Haha…har jag sagt att mina killar föredrar kött?! 😉

Det här var i alla fall en mycket god gryta och receptet hittade jag i Tidningen Buffé. Läser du den, du som har ICA-kort? Jag har inte sagt upp tidningen som man fått frågan om. Jag älskar att sitta och bläddra i den. Så mycket bra inspo tycker jag.

Jag lagade och följde rakt av…inte så ofta jag gör men ibland så! Eller egentligen inte då jag använde Paneer Cheese i stället. Det behöver du inte prova då den var alldeles för smöklös för denna rätt – den kräver att få gå med i grytan och ta lite smak i så fall.

Den här tycker jag du ska testa. Du bestämemr själv vilken hetta du vill ha på rätten beroende på vilket chilipulver du använder.

Vegocurrygryta med halloumi

Portioner: 4 pers
Författare: Tidningen Buffé

Ingredienser

  • 4 port ris
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 burk kokosmjölk à 400 ml
  • 3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 3 limeblad
  • 1 zucchini à ca 400 g
  • 1 förp kokta kikärter à 380 g
  • 2 dl majskorn
  • 1 msk finriven ingefära
  • 200 g halloumi eller grillost
  • 2 msk rapsolja

Till servering

  • färsk koriander
  • limeklyftor

Instruktioner

  • Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja tills löken mjuknar. Tillsätt chilipulver, curry och gurkmeja och låt fräsa på svag värme ca 2 minuter.
  • Rör ner kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och limeblad. Låt koka 5 minuter.
  • Skär zucchinin i tunna skivor. Häll av och skölj kikärtorna, låt rinna av. Tillsätt zucchini, kikärter, majs och ingefära i curryn och låt koka ca 2 minuter.
  • Skär halloumin i kuber och stek gyllene i olja.

Lämna ett svar

Betyg




Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.