Igår kom vi hem från Öland efter två veckors semester. Husvagnen står på säsongplats så det är en och en annan pinal som ska tas om hand när man kommer hem, pust! Så lunchen fick bli en snabb variant av det som fanns hemma och i husvagnen. Jag har köpt köttlådor från Gårdssällskapet vid flertalet tillfällen. Deras bacon är fantastiskt gott – Alspånsrökt sidfläsk som kommer i vacuumförpackning à ca 250 g. Ska du klicka hem kött därifrån rekommenderar jag verkligen baconet.
Baconet är ganska fett så jag brukar steka det i het panna och sedan fiska upp de mesta fettet med en sked. Detta kan användas att steka vad man vill med. Det ger då en liten touch av baconsmak till det som steks.
Jag rostade solros- och pumpafrön till. De passar att toppa nästan vad som helst med! Använder man lite olja som jag gjort här fäster flingsalt bättre för en lite saltare topping men då blir hållbarheten mycket kortare.
Toppa pastan med ett parmesanberg!
Pasta med bacon och stora vita bönor
Ingredienser
- 250 g tärnat bacon
- 1 gul lök
- 2 vitlök solo
- 1 bunt sockerärtor
- 1 frp stora vita bönor à 230 g
- örtolja, parmesan, rostade frön, chiliflakes, svartpeppar och flingsalt
- pasta för 4-5 personer
Instruktioner
- Koka pastan.Hacka lök och vitlök grovt. Stek baconet och fiska upp fettet som släpps från baconet. Spara det till annat tillfälle. Tillsätt löken och låt den få färg. Skär sockerärtorna grovt och tillsätt även dessa. Skölj bönorna och tillsätt. Smaksätt med svartpeppar från kvarn och chiliflakes. Blanda i pastan och ringla över örtolja.Toppa med parmesan, flingsalt och rostade solros- och pumpafrön. Gärna lite hackat grönt också.