Sallader som tillbehör

På sommaren blir det mycket grill för de flesta. Till grillat behövs i mitt tycke inte mycket mer än en god sallad till. Här kommer några exempel från husvagnsköket på Öland.

Till grillade kamben, majskolv och padrones åt vi en sallad av vattenmelon, körsbärstomat, knipplök och gurka. Lite olivolja ringlades över tillsammans med gochugaru (koreanskt chilipulver), flingsalt och balsamico.

Soja-, ingefära- och honungsmarinerad lax träddes på spett och grillades tillsammans med halverade lökar och citroner och nästan färdigkokt färskpotatis. Salladen bestod av finstrimlad sockerärta, gurka och salladslök. Slungad i en dressing av honung, soja, chili och fisksås. Enkel sås av rysk yoghurt och sriracha.

Marinerad kyckling steak med sallad av isbergssallad och finbladig salladsmix, jordgubbar, gröna oliver med vitlök, miniplommontomater och toppad med olivolja, flingsalt, balsamico och svartpeppar.

Marinad till kyckling

1 dl Ketjap manis
2 finhackade vitlök solo
1 hackad röd chili
2 msk fisksås
1-2 msk sesamolja

Blanda alla ingredienser och lägg i 1 kg kyckling, gärna kyckling steak eller kycklinglårfilé. Marinera minst en timme men gärna över natten. Stek eller grilla.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.