Ännu en man tager vad man haver rätt – köttfärssås. Den blir aldrig samma här hemma, haha. Vid detta tillfälle fick en burk tacosås ge smak då jag inte hade några krossade tomater hemma men det gick hem hos grabbarna. I en köttfärssås får man inte vara rädd att experimentera med smaker…kör bara kör! Det mesta blir bra. En okryddad köttfärssås är jättetråkig i mitt tycke, men smaken är ju som baken. Jag kan aldrig vara utan vitlök men tål man inte får man snällt låta bli…
Köttfärssås med tacosmak
Köttfärssåsen är färdig på samma tid det tar att koka pastan. Den behöver inget långkok men om man vill kan man vänta med att hälla i grädde och mjukost och i stället hälla i 0.5 dl vatten och låta det småputtra 15 minuter. Därefter får grädde och mjukost gå i och koka ihop till lagom konsistens.
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 600 g köttfärs
- 1 mörk oxbuljongtärning
- 1 burk tacosås
- 1 msk harissapasta
- 0,5-0.75 dl Hot jalapenoost i tub
- 1.5-2 dl grädde
- salt och peppar
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja. Tillsätt köttfärsen och se till att sära på den så det inte blir klumpar. Stek på hög värme tills all vätska gått in. Sänk värmen och smula i buljongtärningen. Häll på resten och låt koka ihop - klart! Smaka av med salt och peppar... och servera med valfri pasta. Och du... glöm inte parmesan!