Min go to-rätt…när man har lite kött, kyckling, fisk färdigtillagat, som i detta fall i frysen, är det ju bara att leta på lite grönsaker, koka upp buljong och nudlar, pochera några ägg och så klart! Allt klart på ca 10 minuter, perfekt en vardagskväll med andra ord. Den här gången hittade jag asiatiskt fläsklägg i frysen. Försöker rensa ur lite och få plats till en ev studentmottagning – den ligger väl rätt risigt till än så länge i och med det läge vi har just nu. Man vill bara spola fram tiden så vi ser vart den här Coronan tar vägen. Känns som man lever i en film! Men äta ska vi göra ändå. Det blir en del hämtmat för @supportyourlocal men det kan man ju inte äta dygnets alla måltider.
En ramen är ju så snabblagad, vare sig du väljer ett färdigt nudelkit eller kokar egen buljong eller använder buljongtärning. Igår blev det färdig tärning från Knorr med Tom Yum-buljong. Den är köpt i en asiatisk butik dock och jag har inte sett den i Knorrs svenska sortiment men jag taggade dem på instagram igår så hoppas de ser mitt tips 😉
Ett ägg hör till! Det blir för det mesta pocherat men det funkar lika bra med kokt eller stekt. Har du inte provat att sojagrava kokt ägg så tycker jag du ska göra det. Koka ägg och lägg i en burk och fyll upp med soja (ta så liten burk som möjligt så går det inte åt lika mycket soja). Låt detta marinera minst ett dygn. Servera till t ex Ramen, Nasi Goreng, stekta nudlar eller vilken asiatisk rätt du nu tycker att det passar till.
Grönsakerna här blev stekt svamp, lök, vitlök och sockerärtor som smaksattes med svartpeppar och soja. Jag hade sojamajonnäs kvar sen helgens tonfisktartar så det ringlade jag över på toppen. Koriander hade ju inte varit helt fel…