Porchetta

Porchetta är en maträtt jag återkommer till lite då och då, för det mesta köper jag den färdig. Sååå enkelt! Men man kan givetvis göra den själv med en bra bit fläsksida. Det är bra om man även har svålen med på utsidan, den blir så krispig och god. Det är inte alltid den finns med om det är en färdiggjord rulle man köper. ICA har en som jag brukar köpa när den är bra pris på. Ta ur förpackningen, lägg i form och så in i ugnen ett par timmar. Bara att skära upp och servera till vad man nu är sugen på.

I fredags åkte en in i ugnen och serverades med potatismos (min favorit just nu!) och så lite stekta grönsaker: lök, vitlök, svamp, paprika och basilika. En av några paprikor som jag tagit in från trädgården och som har ”gått klara” inomhus. Alldeles mörkröda och supergoda – de kommer få en plats i mina krukor även nästa år!

Då det bara var maken och jag hemma så blev det en stor bit över. Passar perfekt att göra en ny maträtt av. Hade tortelloni i kylen (alltid bra mellis till hungriga sportkillar) som kokades. Porchettan skars i bitar och stektes tillsammans med lök, vitlök, soltorkade tomater, oliver och så en klick crème fraiche.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.