Ramen noodles med revbensspjäll

De flesta av oss har någon gång levt på nudlar?? Ja jag vet inte om påståendet stämmer men när jag pluggade till lärare och bodde själv var jag inte så intresserad av att laga mat. En påse snabbnudlar var både billig och snabb föda. Och vissa är riktigt goda. Det händer att jag tar till då och då även nu – alla gillar här hemma. Jag brukar däremot lägga till grönsaker och ev något protein. Det är dessutom inte så svårt att koka egen. Välj en färdig buljong och smaksätt eller använd egen om du kokt. Jag brukar koka buljong på kycklingskrov och använda som bas till ramenbuljong.

Den här gången hade jag revbensspjäll som jag köpte i julas och aldrig kom mig för att laga till. De var förkokta så jag la upp dem på en plåt och penslade på rejält med barbequesås som jag oxå hade en lagom sats av i frysen. Recept på den hittar du HÄR . In i ugnen i 20-25 minuter i 200 grader.

Under tiden stekte jag king oystersvamp och kokade ihop en buljong. Nudlar kokades vid sidan av. När jag fått rätt smak på buljongen knäckte jag försiktigt i äggen och lät dem pocheras. Rör inte i buljongen under tiden och sänk värmen så att det bara precis bubblar lite.

Lägg nudlar i botten och lägg på valfritt tillbehör och häll till sist på buljong. Lite sesamfrön och chilimajonnäs blir pricken över i:et!

I denna blev det: nudlar, revbensspjäll, pak choi, king oystersvamp, böngroddar, koriander, pocherat ägg, chilimajonnäs, lime, chili och sesamfrön. Lägger upp recpept på hur jag gjorde buljongen…

Buljong till ramen

Portioner: 4 pers
Författare: Jojo

Ingredienser

  • ca 1.5 l kycklingbuljong
  • 3 msk maggisoja
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk gochujangsås
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk agavesirap (socker går bra)

Instruktioner

  • Koka upp buljongen och tillsätt övriga ingredienser. Låt sjuda ca 5-10 minuter.

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.