Kyckling i Crock-Pot

Jag fick en Crock-Pot i julklapp och för ett par veckor sedan provade jag den för första gången. Det fick bli kyckling för premiären! Jag tog lite av det jag hade till hands förutom en kyckling som jag plockade upp från affären dagen innan. Perfekt med lite halvvissna grönsaker i en slow cooker eftersom de ändå ska goa till sig i flera timmar. Jag bottnade med fänkål, bananschalottenlök, stjälkselleri och vitlök. Kycklingen stoppades med ett kryddsmör som jag hade i frysen. Jag lättade på skinnen och tryckte in ganska mycket smör innanför. Utsidan fick lite svartpeppar från kvarn och flingsalt inklappat. Jag tryckte också in en ekologisk citron delad i fyra delar. Ner med kycklingen ovanpå grönsakerna. Jag hällde på ca 3 dl vitt vin och satte på locket och knappade in low.

Det doftar så ljuvligt efter ett par timmar när allt kokas ihop! Jag hade satt timern på 6 h men efter ca 4 h satte jag en termometer in till benet och då hade den kommit upp i 82 grader vilken är rekommenderad temperatur så då stängde jag av för att inte kycklingen skulle bli torr. Till kycklingen åt vi ugnsrostad delikatesspotatis och kycklingen fick gå med potatisen de sista 10 minuterna för att få skinnet lite krispigt. Jag stekte brysselkål och ostronskivling med lite vitlök, svartpeppar och flingsalt till.

Skyn i Crock-Poten silades ned i en kastrull med bottenredning av en klick smör och mjöl. Såsen rundades av med en lite skvätt grädde, salt och peppar. Det blev verkligen magiskt gott och minimalt med jobb även om det tar lång tid!

Så har du en Crock-Pot i dina gömmor och inte använder – ta fram den! Det funkar givetvis lika bra i en lergryta…

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.