Ljummen rödbet- och chèvresallad

Brr…nu är maj här och vi vill ha VÅR! Jaja, den kommer väl så småningom…så ruggigt idag så man kan tro att det är november?? Blev sugen på rödbet- och chèvresallad till lunch och som tur var hade jag båda hemma. Rödbetorna skalades och klyftades och svängdes om med olivolja, flingsalt, svartpeppar, honung och lite torkad rosmarin. In i 200 grader i ca 15 minuter. Under tiden gjorde jag en hallondressing och stekte chèvren lite hastig. Även grön sparris fick sig en hastig sväng i stekpannan med lite smör, flingsalt, peppar och balsamicovinäger. Ett päron i klyftor och så la jag ner grönkål i botten på en skål och la på allt. Allt toppades med pistagenötter som kanske borde ha hackats för att bli snygga men det smakade gott ändå.

Se till att steka chèvren i ganska het panna och en kort stund så att inte all ost smälter. Man vill gärna ha den där krispiga ytan.

Hallondressing

Det här är en variant av en dressing som jag åt första gången på en restaurang här i Örebro. Om du har hallonbalsamico - ta den för extra hallonsmak!
Portioner: 2 dl
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 1 dl hallon
  • 1 äggula
  • 1 msk vit eller rosébalsamvinäger
  • 1-2 dl rapsolja
  • salt och peppar

Instruktioner

  • Passera hallonen genom en finmaskig sil. Lägg i en äggula och vinägern. Vispa kraftigt samtidigt som du tillsätter oljan, först droppvis sedan i en fin stråle. Ta så mycket olja du vill, lite mindre blir mer rinnigt. Smaka av med salt och peppar.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.