Mellopizza

Tycker att hemgjord pizza alltid är godare än köpe men det är ju inte alltid man hinner eller orkar. Bäst tycker jag att degen blir om man gör den minst ett dygn i förväg men ibland kommer man på att ikväll vore det gott med pizza! Då är det bra med ett recept som har kortare jäsningsbehov. Det här receptet tycker jag är bra.

Jag kör min deg i en Kitchen Aid.
Dela degen i sex delar och lägg på oljad plåt. Pensla med lite olja och plasta in.

På denna goding är det tomatsås, västerbottensost, chili, tryffelsalami och körbärstomat. Efter gräddning toppades den med trattkantareller och ruccola.

Snabb pizzadeg

Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 500 g vatten
  • 700 g vetemjöl gärna stenmalet
  • 80 g durumvete
  • 20 g havssalt

Instruktioner

  • Blanda allt utom salt på låg hastighet i tre minuter. Höj hastigheten lite och knåda i fem minuter. Tillsätt saltet och knåda fyra minuter till. Dela i sex lika delar. Pensla en plåt med olja. Runddriv degbollarna, dvs ta en boll och lägg den på bänken, tryck handflatan mot och rör i cirkelrörelser. Lägg bollarna på plåten och pensla lite olja över. Täck med plast och låt jäsa två timmar i rumstemperatur. Platta försiktigt ut varje boll i lite mjöl (knåda inte). Utgå från kanterna och snurra samtidigt så att den blir rund och större. Toppa med valfri topping på pizzan och grädda i 250-300 grader, gärna på pizzasten men annars går det bra på förvärmd plåt. Grädda i ca 5 minuter.  

Lämna ett svar

Betyg
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.