Bönbiffar

Sonen hade kompis hemma som är vegetarian. Passade på att prova ett recept från Allt om mat, svarta bönbiffar. Blev riktigt goda. Försöker laga vegetariskt minst en middag i veckan för att minska på köttintaget. Inte alls så poppis hemma dock. Men kompisen tyckte de var goda och tog om. Alltid något! 😊

Svarta bönbiffar

Total tid45 minuter
Portioner: 4 pers
Författare: Allt om mat

Ingredienser

  • 2 förpackningar Zeta ekologiska svarta bönor à 380 g
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 litet ägg
  • 3 msk maizena
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano eller rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader. Häll av de svarta bönorna i ett durkslag. Skala och finhacka lök, vitlök och chili. fräs dem i oljan på medelvärme ca 2 minuter tills löken mjuknar. Smula i buljongen, rör om och låt svalna. Blanda med hälften av bönorna och tillsätt resterande ingredienser. Blanda till sist ner resten av bönorna utan att mosa dem för mycket. Klicka ut åtta jämnstora klicka på en plåt med bakplåtspapper och jämna till biffar. Pensla med olja och tillaga i ugnen ca 10 min. Jag serverade med snabbstekta haricots verts och sockerärtor och en god tomatsallad. Kall sås på yoghurt med hackade örter och lite citron och svartpeppar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.