Varmrökt lax

Lax är ju så gott!! I somras köpte jag en elrök. Så lätt att röka i. Bara att lägga valfria spån på en plåt i botten, på ett galler över det lägger man det man vill röka. Färdigt på 20-25 min. Min laxbit fick ett litet lager salt och socker och fick stå en timme. Sen sköljdes den, hamnade på rökgallret och fick lite kryddor ovanpå: flingsalt, chili, persilja, dill, svartpeppar och lite vitlök. God att äta direkt från röken eller kall.

Till laxen åt vi gräddig pasta. Här gjorde jag en bottenredning med lite smör och mjöl, hällde på lite mjölk, vitt vin och en skvätt grädde. När lagom konsistens uppnåtts fick diverse ostrester smälta ned: Mozzarella, Västerbottensost och Gruyère. Till sist vände jag i kokt spagetti.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.