Kantarellpasta

Snabblunchen häromdagen blev kantarellpasta. Har lite kvar i frysen sen i fjol och nu kommer ju nya så det är bara att frossa. Enklaste pastasåsen gör du genom att steka finhackad lök försiktigt i lite smör, lite riven vitlök om du önskar och så i med kantarellerna. Låt dem steka med på svag värme tills all vätska är borta, häll på en skvätt vin och låt det puttra en stund innan du häller på grädde, crème fraiche, syrad grädde eller smetana. En klick färskost i är oxå gott om du har det i kylen. Låt allt koka ihop lite grann, smaka av med salt, peppar och ev ngn fond och häll sedan i valfri kokt pasta och vänd om. Servera med riven ost, t ex parmesan, manchego, gruyère eller tryffelpecorino. En sallad på finbladig sallad och jordgubbar med lite flingsalt, god, gräsig olivolja och rikligt med svartpeppar på blir pricken över i:et!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.