Rabarbersangria

Sangria i olika former brukar för det mesta gå hem. Den här kom till när jag till min fasa upptäckte att Aperolen var slut på midsommarafton och då är ju inte Systembolaget öppet. Som tur var hade jag rabarbersockerlag i kylen, vitt vin och Cava hemma och så var det problemet löst! Skar upp lite melon och nektariner och la i en stor kanna tillsammans med frysta jordgubbar för att hålla kylan. Funkar så klar med färska men häll då gärna i is istället. Grejen med frysta är att det inte blir lika vattnigt när det smälter dock. Fyll på med 1 del sockerlag, 3 delar vitt vin och 3 delar Cava annat mousserande.

Vi kunde lugnt sippa vidare på varsin drink i hettan som för en gång skull infann sig på årets midsommar!

I kväll slår jag till och gör Rabarbermojitos på sockerlagen. Den kan ju bara inte gå fel?? Trevlig helg!

Rabarbersockerlag

Vill du ha svagare smak av rabarbern tar du så klart mindre rabarber. Släng gärna i 4-5 jordgubbar så att du får en fin färg på sockerlagen om du som jag har grön och tråkig rabarber.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • ca 1 l skuren rabarber

Instruktioner

  • Lös upp sockret i vattnet.
    Mixa rabarber och sockerlag.
    Låt stå i 30 minuter.
    Sila av genom en sil, pressa ut all vätska så mycket som det går.
    Häll upp på flaska och använd till önskad drink.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.