Superenkel kycklinggryta med smak av soltorkade tomater, vitlök, oliver och rosmarin. Kan serveras till pasta, ris eller som här med hela ugnsbakade små delikatesspotatisar. Dessa penslades med vitlöksolja och sedan lite flingsalt. In i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter beroende på storlek. Skaka plåten/formen då och då för jämnare färg. Använd sticka för att avgöra när potatisen är färdig. Jag stekte även hjärtsallad och skivad svamp till. Att steka på salladen liten stund ger så god smak. Lite flingsalt, peppar och extra olivolja över.
Kyckling med soltorkade tomater, oliver och rosmarin
Ingredienser
- 4-6 kycklingbröstfiléer, går givetvis med lårfilé
- 4-5 vitlöksklyftor
- 1 dl vitt vin
- 4 dl grädde
- 1.5 msk brynt schalottenlökfond
- 1 msk dijonsenap
- 100 g soltorkade tomater
- oliver efter tycke och smak
- ett knippe rosmarin
- 0.5 citron
- salt och peppar
Instruktioner
- Skär kycklingen i mindre bitar. Stek i lite olja, använd gärna oljan som de soltorkade tomaterna ligger i. Hacka vitlöksklyftorna och tillsätt. När kycklingen fått fin färg hälls vinet i. Tillsätt grädde, fond och dijonsenap. Låt få ett uppkok och sänk sedan värmen. Strimla tomaterna och hacka rosmarinen. Tillsätt dessa och oliver. Smaka av med salt, peppar och pressad citron. Ta lite citron i taget tills du blir nöjd med smaken. För extra citrontouch kan även zest rivas i.