Chicken in milk

Igår kväll blev det kyckling. Färsk hel kyckling för 25:-/kg åker för det mesta med hem från affären. Är för dålig på att köpa hel och stycka men det blir ju så mkt godare med skinnet kvar när man tillagar och det är ju egentligen inte så svårt, lite obehagligt utseende bara men det är bara att bita ihop. Jag brukar följa ett recept från Jamie Oliver. Då tillagar man kycklingen hel men igår hade jag inte tid att låta den stå inne i ugnen så länge så jag provade att stycka den och det gick precis lika bra.

Supergott med klyftpotatis, sallad och den goda såsen till.

Chicken in milk

1 hel kyckling
en halv kanelstång
10 vitlöksklyftor
2 citroner (zesten)
en handfull näve salvia
565 ml mjölk

Salta och peppra kycklingen och stek runt om i olivolja. Använd samma gryta eller lyft över till ugnsfast form. På med övriga ingredienser och ställ in i ugnen på 190 grader i ca 1.5 h. Mät med termometer. Det ska vara 82 grader närmast benet. Eftersom jag hade lite kort om tid igår styckade jag i vingar, lårfilé, drumstick och bröstfilé. Dessa stektes på skinnsidan och fick sedan går ner i en form. Jag hade ingen salvia hemma så jag strödde på lite timjan i stället. Kycklingen fick gå i ugnen ca 35-40 min. Hungrig familj så jag dubblade kycklingen och fyllde på med lite av övriga ingredisenser, inte dubbelt dock. Jag la även dit skrovet för att ge extra smak på skyn.

Dags att hälla på mjölk och så in i ugnen.

Den här gången åt vi med klyftpotatis, sallad och den smarriga skyn. Skyn delar sig utav blandningen mellan citron och mjölk och bildar små lena klumpar i skyn. Supergott!

Redo att sätta tänderna i!

Något att laga till fredagsmyset kanske? Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.