Pyttipanna med påskbordsrester

Jag lägger upp den här med för att visa att det funkar alldeles utmärkt att göra goda rätter på rester – Pyttipanna är ju en sådan klassiker. Jag är inget fan av ketchup till Pyttipanna (och inte till ugnspannkakan som maken). Däremot vill jag gärna ha både kapris och en senapskräm. Dijonsenap har jag i stort sett alltid hemma så här blandade jag helt enkelt bara lika delar dijon med kvarg och en liten klick smetana. Några varv med svartpepparkvarnen och sen är den klar. Stekt ägg med frasiga kanter och lös gula ska det också vara om du frågar mig och ett par av sönerna men den tredje vill ha sprängd gula och vändstekt som sin far.

I denna Pyttipanna är det kokt delikatesspotatis, köttbullar, påskskinka och prinskorv. Lite extra salt och peppar och gärna Worcestershiresauce om du har hemma. Det går inte åt så mycket så om du köper hem räcker flaskan ett tag. Den funkar bra att använda i marinad också.

Öl är ju riktigt gott till Pyttipanna.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.