Ramlöksmajonnäs

Vilka härliga sommarkvällar vi har redan i maj! Idag har vi slipat, oljat och målat diverse utemöbler, grävt och rensat i rabatter, planterat…det tar aldrig slut! Men det är ändå något visst när säsongen sätter igång och man känner att man börjar få lite ordning utomhus. Tyvärr vill huvudet så mycket mer än kroppen tillåter så ikväll fick det bli stopp och paus med en liten munsbit innan middagen. Jag har fått äran att prova olika fröknäcken från Sigdal Bakeri. Den här gången var det dags för Örter och Havssalt. Jag skar upp varje knäcke i fyra bitar. Mosade avokado och bredde på i botten. Sen lite rödbetsgravad lax. Toppade med ramslöksmajonnäs, rödbetsgroddar och ärtskott. Hur gott?!

Ramslöksmajonnäs

Jag brukar förvara min majonnäs i en återanvänd plastflaska från t ex Heinz eller Rydbergs såser. På det sättet håller den sig länge i och med att det inte kommer in luft i den. Det går även bra att förvara i spritspåse som knyts ihop och spritssidan stängs med en klämma.
Författare: Jojo

Ingredienser

  • 50 g ramslök
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta valfritt
  • 1 msk dijonsenap
  • 2-2.5 dl rapsolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Lägg ramslöken och dijonsenapen i stavmixerns behållare. Knäck i ägget och riv/pressa i vitlöken. Häll i oljan. Sätt försiktigt i stavmixern ända ner i botten. Mixa på högsta hastighet tills det mesta av oljan sugits in. Börja att vicka försiktigt på stavmixern innan du lyfter den. Mixa tills ramslöken gått in i majonnäsen. Smaksätt med salt och peppar.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.