Lax med risnudelsallad

Lax är så gott, speciellt när det är så varmt som det är nu! Riktigt härligt sommarväder som vi får hålla tummarna att det håller i sig. Den här laxen kan göras med både vanlig lax eller salmalax. Om det mot all förmodan blir någon lax över blir den jättegod även dagen efter. Eftersom det är citron i blir den lite halvtillagad.

Risnudelsallad med lax

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Total tid45 minuter
Portioner: 4
Författare: Jojo

Ingredienser

Lax med asiatisk dressing

  • 400 g salmalax
  • 1 dl ljus soja
  • 1 citron, saften
  • 2 msk sesamolja
  • 1 liten vitlöksklyfta

Risnudelsallad

  • 250 g risnudlar
  • 2 msk olja
  • 1 dl jordnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 påse sockerärtor
  • 1 kruka koriander
  • 1-2 tsk chiliflakes, eller 1 färsk

Instruktioner

Laxen

  • Skär laxen i tunna skivor och lägg upp på ett fat. Riv vitlöken i en skål och häll i övriga ingredienser. Häll hälften av dressingen över laxen och ställ kallt i ca 30 minuter.

Risnudelsalladen

  • Koka nudlarna enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten. Hacka jordnötterna grovt eller mixa snabbt. Skär sparrisen och sockerärtor i bitar. Hetta upp oljan och stek sparrisen. Sänk värmen och riv i vitlöken. Häll i chilin och blanda i nudlarna. Häll över resterande dressing från laxen och vänd i 3/4 av koriandern. Servera med laxen till och toppa med lite koriander.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.