Tacofredag?? För trettio år sedan var jag utbytesstudent i USA och en av mina favoritsnabbmatkedjor var Tacobell. OJ så jag saknade mexikansk mat när jag kom hem. Fredagstacosen hade inte än intagit var mans hem! Det dröjde dock inte jättelänge innan det började dyka upp diverse ingredienser i butikerna och lyckan var stor! De bakade bönorna tog det dock längre för…Nu för tiden är inte tacos någon av mina favoriter – om man inte hottar upp den lite med lite roliga tillbehör och gärna byter tacofärsen mot pulled pork eller kyckling och gör Fajitaslikande burritos. När sonen tog studenten 2017 önskade han sig tacos så det fick det bli. Det som det var strykande åtgång på var denna rostade majsdip. Den är grymt god i vanliga tacos eller burritos men också som dip till nachochips/doritos eller tillbehör till grillat.
Här serveras majsdippen till högrevschili, coleslaw på rödkål och picklad rödlök.
Rostad majsdip
Ingredienser
- En stor burk majskorn
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 dl majonnäs
- 0.5-1 dl créme fraiche gräddfil eller yoghurt
- 0.5-1 tsk friterad chili i olja finns i asiatiska butiker, annars sambal oelek men då behövs mer då den inte är lika stark
- En liten näve bladpersilja eller koriander
- Salt o peppar
Instruktioner
- Rosta majsen i het panna med lite olja tills den får färg. Häll i vitlöken o rör hela tiden så den inte blir bränd. Häll majsen i en mixer och låt svalna lite. Mixa sen med örterna och blanda sen i resten och smaka av med salt och peppar.