Marinerade röda linser och kycklinglårfilé

Igår testade jag att marinera röda linser. De kokades efter instruktionen på förpackningen och marinerades sedan med Kikkoman Ponzu lemon, sesamolja, olivolja, vitlök, persilja, koriander, gochugaru (chilipulver) flingsalt och peppar. Det fick sedan stå och dra till sig smakerna lite i ca 4 h i kylen. Åts i stället för potatis, eller ja vissa i sällskapet föredrog nog potatisen före linserna men själv tyckte jag de blev riktigt goda. De var även jättegoda idag då vi åt resterna till lunchen. Så funkar alltså alldeles ypperligt att förbereda redan dagen innan. Bra att veta t ex om man vill göra dem på ett buffébord.

Kycklinglårfiléerna fick även de marineras med samma soja, vitlök, chili (eller ovan nämnda gochugaru), olivolja, sesamolja och så massor av svart- och vitpeppar. Detta låg till sig ordentligt i kylen i lite över 30 h. Vändes på då och då.

Åts tillsammans med en sallad, grillad majs/morot/sparris, kronärtskockor, spansk färsk chorizo och någon typ av små brödpinnar som jag köpte på Coop. Såsen är gjord av grekisk yoghurt, lite vitlök, massor av parmesan, flingsalt och svartpeppar.

Marinerade röda linser

Portioner: 4

Ingredienser

  • 1.5 dl röda linser
  • 3 dl vatten
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk Kikkoman Ponzu Lemon
  • några droppar sesamolja
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad koriander
  • 1 finskuren salladslök
  • 0.5 tsk gochugaru (chilipulver)
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Skölj linserna och koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter (OBS att det kan stå olika på olika förpackningar). Blanda med övriga ingredienser och låt stå i kylen, gärna 4 h.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.