Vegetarisk Bolognese
Ingredienser
- pasta för fyra personer
- 1 hackad gul lök
- 2-3 hackade vitlöksklyftor
- 400 g vegofärs
- 1-1.5 msk soja
- 3 msk soltorkad tomatpasta
- 1 dl vin
- 1 burk finkrossade tomater
- 3-4 sardeller eller sardellpasta
- 1.5 msk fond, valfri
- ca 1 dl grädde
- peppar
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning.Fräs lök och vitlök i lite olja. Häll i vegofärsen och sojan. Låt steka en stund tills färsen tinat. Häll på tomatpastan och rör runt. Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka upp. Tillsätt pastan och blanda. Servera gärna med semitorkade tomater, parmesan, kapris och hackad basilika eller persilja.
Försöker implementera att det då och då är bra att äta lite mer vegetariskt men det går så där. Den yngste har ju käkat i stort sett allt sen han var liten men blivit lite mer kräsen på grönsaker främst på grund av allergier men över lag äter han allt. Mellersta har alltid varit mycket kräsen på det mesta och har i skrivande stund inte kommit hem för att äta än. Men han brukar känns på lukten om det är vegofärs i eller inte?! Förstår inte hur då det är så många andra dofter som florerar. Jag tycker det är supergott däremot.
Stekte lök och vitlök först och sen fick vegofärsen gå i. Jag brukar hälla på lite soja som får suga in i färsen då jag tycker att det ger mer smak på den då. Sen i med finkrossade tomater, soltorkad tomatpasta, en slatt vin, 3-4 sardeller, ca 1 dl grädde, 1.5 msk fond och peppar.
Hade ett gäng trötta miniplommontomater i kylen som halverades och så ringlades lite olivolja över och sen på med lite flingsalt och peppar. In i ugnen i 150 grader i ca en timme så de gick in först så klart.