Just vid detta tillfälle använde jag färdig kycklingfilé som jag hade grillat, skivat och fryst in men det går naturligtvis att göra även med färsk kycklingfilé eller lårfilé. Lårfilén är min favorit då den är mycket saftigare och sällan blir torr som en överstekt/grillad bröstfilé kan bli. I receptet nedan skriver jag med färsk.
Kyckling med soltorkade tomater och spenat
Bröstfilé eller lårfilé? Det bestämmer du själv men min favorit är lårfilé. Har man en skvätt vitt vin över hälls den med fördel ned innan grädde och crème fraiche går i.
Portioner: 4
Ingredienser
- 650-700 g kycklingfilé
- 1.5-2 msk olivolja
- 1 vitlök solo
- 1 lök
- 0.5 burk soltorkade tomater i olja och örter 1 burk=200 g
- 1 dl crème fraiche
- 2 dl grädde
- 70 g babyspenat
- tamarisoja, salt och svartpeppar
Instruktioner
- Strimla eller skär kycklingen i skivor. Hacka lök och vitlök. Stek kycklingen i lite olivolja. Gör plats för lök och vitlök i mitten och rosta dem så de precis får färg. Häll på crème fraiche, grädde och soltorkade tomater. Låt koka upp innan övriga ingredienser får gå med i grytan. Servera med valfri pasta och riv över lite parmesan.