Grillad chicken steak med marinerade grönsaker

Jag har förmånen att få vara smakambassadör för Smakbox. Älskar när den nya lådan dyker upp ungefär varannan månad! Som julafton varje gång. Den senaste lådan heter MATKÄRLEK och vilket passande namn för en sån som mig som älskar mat men framför allt att experimentera lite. Om du är nyfiken tycker jag du ska passa på att prova en box. Med min rabattkod JOJOSKOK får du 20% på den första boxen och just nu får du dessutom en lyxig extra produkt med i juni månads box SOMMARGOTT. Med smakinriktning Balans eller Måltid får du en Camelinaolja från Camelina from Sweden värd ca 109 kr och med Nyfiken och Original en konditoribox från Swedish fika värd ca 89 kr. Prenumerationen är inte bindande utan du kan pausa eller säga upp när du vill efter att du mottagit en box.

I denna box låg ett smakprov på marinad från Paul och Thom.

Jag skar upp paprika, zucchini och knipplök och blandade med marinaden och lät den ligga ca en timme. Jag marinerade också chicken steak, alltså urbenade kycklinglår med skinnet kvar på. Blandade lite soja, fisksås, rapsolja, vitlök och peppar och blandade med kycklingen. De låg också i en timme innan allt grillades.

Till detta serverades kvarbliven kokt potatis som fick sig ett uppstek med salt och peppar och paprikakrydda och en sås gjord på ramslök och grekisk yoghurt. Två nävar ramslök och ca 2-2.5 dl grekisk yoghurt eller liknande. Mixa slät och smaka av med svartpeppar. Du kan även förstärka löksmaken med riven vitlök om du vill.

Det här var första utelunchen för våren. Det är något visst med att sitta ute och äta, älskart!

[Samarbete med Smakbox]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.