Rostad spetskål

Rostad spetskål med brynt smör och rostade hasselnötter är väl numera en klassiker? Har du inte provat så måste du göra det. Kålen blir så mjäll och god när man bakar den i ugnen under lång tid. 200-225 grader i 45-60 minuter. Det varierar lite beroende på hur stora klyftor man har.

Klyfta upp och ringla över olivolja, pensla ut den lite, strö över flingsalt och lite svartpeppar och så in i ugnen.

Jag gillar när den blir nästan lite bränd i topparna. Det ser nog värre ut på bilderna än vad det var i verkligheten. Gillar att det blir lite krispigt i kanten och så mjukt längre in. Ringla över lite brynt smör och rostade hasselnötter vid servering, eller som här med Kale dukkah.

Vi åt med små färska minichorizo, spenat, labneh och semitorkade tomater.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.