Nudlar med pankopanerad skinka

Jag har ju glömt att tipsa om denna rätt. Nudlar är en perfekt rensa-ur-kylskåpsrätt. Vissna grönsaker får nytt liv i stekpannan. Jag använder sällan min wok då den är i gjutjärn och är i tyngsta laget för mina leder att hantera. Tyngden i kolstålspannan är fullt tillräcklig. Så inventera i grönsakslådan och stoppa i det du vill i pannan tillsammans med vitlök och chili. Koka nudlar och blanda i tillsammans med en skvätt fisksås och chiliolja. Några varv med pepparkvarnen och nudlarna är klara. Den här gången hade jag en bit julskinka kvar som skars i kuber och panerades med mjöl, ägg och till sist panko. Dessa stektes gyllene.

Nudlar med pankopanerad skinka och grönsaker

Glöm inte att broccolistammen går alldeles utmärkt att äta! Skala bara av yttersta skalet om det är hårt.

Här pankopanerade jag som sagt julskinka men det går lika bra att använda t ex kyckling.

Till detta är det supergott med syrliga grönsaker som t ex tunt skivad gurka som fått ligga i en lag av vatten, risvinäger och socker (tänk ungefär som vanlig 1-2-3) med några droppar sesamolja, gochugaru och sesamfrön. Bon apetit!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.